Бекови скали се намират до село Равногор, в Родопите. От Пловдив ни е сравнително близо и решихме да направим една бърза разходка. Знаете как е, кафета, кучета, баници, Алфата и към балкана.

Оставихме колата в самото село Равногор. Внимавайте да не спрете пред нечий дом, че знаете в България как всеки се бори за паркомясто със зъби и нокти, буквално. Има много други места за паркиране, ще се справите.

Ние попитахме една баба за пътя и веднага ни упъти. Винаги ще ви съветвам да питате местните, в случай на липса на хора, потърсете табели. Имаше и там, така че спокойно.

Пътят пеша от селото до Панорамна площадка Бекови скали е около час, зависи от темпото. Ние бяхме лятото и да ви кажа видяхме малко зор. Върви се по черен път, който може да се премине и с високопроходим автомобил. Почти няма изкачване или подобни пречки.

Бекови скали

Ще попитате защо видяхме зор тогава? Ами как да ви кажа … няма едно дърво. Едно!
Слънчасахме 24 пъти докато се доберем до площадката. То си е наш проблем де, природата не ни е виновна, че не взехме по една шапка. Вода също няма, да знаете, шишетата са задължителни.

Запъхтяни, изпотени стигнахме до скара, бира и олелия. Ей, тва хората сме страшни, навсякъде можем да сложим барбекю и да продаваме кебапчета. На самата панорамна площадка има дървета и престоя за по-дълго беше възможен. Има беседка с голяма маса, където може да хапнете.

Ние бяхме през седмицата, което също винаги ще съветвам да правите, когато можете. Нямаше много хора и можехме лесно да се полюбуваме на невероятната гледка към Родопи и язовир Въча.

Бекови скали

Има няколко пейки, инсталирани на скалите, близо до ръба. Там е най-хубаво да седнете, но при наличието на много хора може да ви изгонят ако се мотате, защото там стават най-инфлиенсърските снимки.

Разходката е подходяща и за хора с деца, само ги дръжте да не се промушат през парапета. Много е приятно, бързо, лесно и има кИфтета. Бекови скали ви очакват, хубаво е! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *